meest gestelde vragen

meest gestelde vragen over

Clip-in Hairextensions

Hoe werken clip-in hairextensions?

Clip-in hairextensions maak je gemakkelijk vast aan je eigen haar door middel van clips. Aan de clips zit een siliconen strip zodat ze niet glijden en extra stevig vast zitten. Doordat een gedeelte van je eigen haar over de stroken heen vallen zie je de extensions niet zitten.

Wat is het verschil tussen een full head set en een volumizer?

Full head sets
Onze full head sets bestaan uit 8 of 9 verschillende banen / matten haar (afhankelijk van het gewicht van de set) met reeds bevestigde clips. De clip ins kan je gemakkelijk over je gehele hoofd (full-head) verdelen voor een natuurlijke look.

Een full head set bestaat bijvoorbeeld uit:
1 mat van circa 20cm breed
2 matten van circa 15cm breed
3 matten van circa 10cm breed
2 matten van circa 5cm breed
1 mat van circa 25cm breed (alleen bij 260, 300 of 280gram)
Volumizers
Een volumizer is 1 brede quad weft baan extension met reeds bevestigde clips. Deze clip-in volumizer bevestig je gemakkelijk en snel, net boven je oren, over de volledige breedte van je haar.

Een volumizer is geschikt om meer volume meer te creëren of ter opvulling van je set extensions. 1 volumizer is voor de meeste meiden niet genoeg om het haar volledig mee te verlengen.

Onze volumizers hebben dubbel zo veel haar als een gemiddelde volumizer bij andere aanbieders. Zoek je een volumizer met veel haar (80gram of meer). Dan is dit de volumizer voor jou. Zoek je een dunnere volumizer? Sorry, not sorry, die hebben we niet.

Wat is remy / remi gesorteerd haar?

Remy hair of remi gesorteerd haar wil zeggen dat alle haarschubben dezelfde kant op liggen. Hierdoor klit het haar niet snel en gaat het langer mee dan non-remy gesorteerd haar. Het haar wordt eerst gevlochten voordat het wordt afgeknipt, hierdoor blijven de haren netjes in dezelfde richting liggen.

Non-Remy haren worden bijvoorbeeld uit haarborstels verzameld en liggen daardoor niet in dezelfde richting. Deze haren worden vaak chemische behandeld voordat ze tot extensions verwerkt kunnen worden. De haren klitten daardoor snel en worden snel broos. Dit haar is dan ook goedkoper dan remy-haar.

MLY Hairextensions gebruikt uitsluitend remy gesorteerd haar.

Wat is double drawn hair?

Double drawn betekent dat er alleen dikke haren zijn gebruikt die allemaal ongeveer even lang zijn, waardoor de set vol is tot in de punten. Tijdens het sorteerproces worden de korte haren er met de hand tussenuit gehaald, waardoor het productieproces langer duurt dan bij single drawn extensions. Double drawn haar is dus extra vol en glanzend en zorgt voor een glamorous look.

MLY Hairextensions gebruikt uitsluitend double drawn haar bij clip-in hairextensions.

Kan ik clip-in extensions laten zetten als weave?

Clip-in extensions zijn niet gemaakt om permanent vast te zetten. Hoewel er heel veel klanten zijn die onze clip-in extensions als weave zetten, raden we dit toch af. De extensions kunnen hun stevigheid verliezen bij de aanzet zodra je de clips verwijderd.

Zodra je de clips verwijderd komt tevens je garantie te vervallen.

Wat is het verschil tussen single, double en quad weft?

Het grootste verschil tussen single en double weft hair extensions is de dikte van de haarbundel. Zoals de naam al verklapt bestaat een single weft uit een enkel geweven strook met haar, en een double weft uit een dubbel geweven strook met haar. De hoeveelheid haar per strook is dus verdubbelt bij een double weft. Afhankelijk van de hoeveelheid haar die je nodig hebt zullen de stroken enkel (single) of dubbel (double) geweven zijn.

Onze volumizers zijn zelfs quad wefts en dus 4 maal geweven.

Hoe lang moet mijn eigen haar zijn?

Wanneer je eigen haar tot over je oren komt of langer is krijg je het mooiste resultaat. Als je haar korter is, is de kans groter dat je de rand van de extensions ziet.

Hoe lang zijn de verschillende lengtes?

In onze standaard collectie zitten de lengtes 40cm, 50cm en 60cm. Onderstaand beeld is een indicatie om aan te tonen hoe lang de ingeclipte extensions ongeveer zijn.
Per lichaamsbouw kunnen de extensions langer of korter ogen. Extensions die bij een kort persoon tot aan de billen komen, komen bij een lang iemand wellicht tot halverwege de rug. Meet daarom bij jezelf om te bepalen welke lengte het beste bij jouw lichaamsbouw past. Meet vanaf oorhoogte tot aan de gewenste lengte om te bepalen welke extensions een goede match voor jou zijn.

Welke kleur past bij mij?

Bekijk de haarkleuren op de website bij voorkeur op een gekalibreerd scherm, zet geen (lees)filters of andere modus aan en zorg dat je brightness hoog genoeg staat.

Bekijk je haar in daglicht (zonder filters, flits, direct zonlicht of lamplicht). Let hierbij met name op de kleur van je punten, als de kleur van de punten matchen blend het haar het mooiste. De kleur van de extensions kunnen gerust een beetje afwijken, door de multi-tone techniek blenden de extensions vrij gemakkelijk met kleuren tot wel 3 tinten verschil.

Twijfel je nog steeds over de kleurkeuze? Stuur ons dan een berichtje via WhatsApp met een foto van je eigen haar van aanzet tot punt. Bij voorkeur een foto in daglicht (zonder filters, flits, direct zonlicht of lamplicht). Maak de foto bijvoorbeeld binnen, voor het raam met genoeg daglicht.

Stuur ons een WhatsApp berichtje:
meest gestelde vragen over

Verzorging & Styling

Hoe kan ik mijn extensions het beste verzorgen?

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van je prachtige MLY hairextensions genieten. Omdat onze extensions van 100% echt haar zijn, moet je ze goed verzorgen. Volg onze haarfijne verzorgingstips en jouw extensions zullen extra lang mooi blijven.

Hoe moet ik de extensions kammen?

Kam de extensions met een grove kam, tangleteezer of extensions borstel. Kam of borstel 1 strook tegelijk en begin zachtjes onderin de punten met kammen. Werk voorzichtig verder omhoog en kam strook voor strook. Kam de extensions niet als ze nog nat zijn. Gebruik bij voorkeur een houten extensionsborstel of tangle teezer (plastic borstels kunnen je haar statisch maken).

Hoe kan ik de extensions het beste wassen?

Was de extensions niet te vaak, bij te vaak wassen kunnen de hairextensions sneller droog gaan aanvoelen. Je hoeft ze namelijk niet zo vaak te wassen als je eigen haar. Je eigen haar wordt vettig door de talg- en vetklieren van je eigen hoofdhuid, je clips hebben daar minder last van. En vooral 's nachts zweet je lichaam, maar dan liggen jouw clip-ins lekker te 'luchten'. Dus was de extensions alleen wanneer het echt nodig is.

Hoe vaak je ze ‘moet’ wassen verschilt uiteraard per persoon en gebruik. Beginnen de extensions onaangenaam te ruiken en wil je ze niet te vaak wassen? Hang ze dan gewoon even buiten om te 'luchten' en gebruik bijvoorbeeld een lekker geurende haarolie.

Als het dan toch tijd wordt om de extensions te gaan wassen, gebruik dan bij voorkeur een shampoo voor geverfd of droog haar met verzorgende oliën (zonder sulfaten en parabenen).

Stap 1: Zorg dat er geen klitten in de extensions zitten wanneer je begint met wassen. Borstel of kam ze voor het wassen eerst voorzichtig door.

Stap 2: Maak de extensions nat en masseer de shampoo lichtjes van boven naar beneden. Was altijd het haar met de lengte mee. Wrijf nooit de haren langs elkaar en maak geen draaiende bewegingen tijdens het wassen.

Stap 3: Gebruik crèmespoeling en/of een haarmasker, kam deze met je vingers of grove kam zachtjes door de haren en laat deze even inwerken.

Stap 4: Spoel ten slotte de haren grondig uit (wederom van boven naar beneden). Eindig de wasbeurt met koud water zodat de haarschubben sluiten en het haar weer mooi glanst.

Hoe kan ik de extensions het beste drogen?

Dep of knijp de haren zachtjes droog met een handdoek. Maak geen draaiende bewegingen en wrijf de haren niet langs elkaar.

Leg bij voorkeur de haren op een handdoek of hang de extensions op om ze op natuurlijke wijze te laten drogen.

Het haar kan met een föhn of diffuser in het gewenste model gedroogd worden. Gebruik hiervoor altijd hitte beschermende producten zoals een spray of serum.

Welke andere verzorgingsproducten kan ik gebruiken?

Alle verzorgingsproducten zoals mousse, serums en haarlak etc. kun je gebruiken. Gebruik geen producten op basis van alcohol, dit droogt het haar namelijk uit. En gebruik producten die bedoeld zijn voor geverfd of droog haar, zonder parabenen of sulfaten. Extensions zijn o.a. dol op een goede argan olie. Dit geeft ze extra glans en maakt ze zacht.

Welke stylingtools kan ik gebruiken?

Je kunt het haar gewoon stylen zoals je eigen haar. Gebruik bij hitteapparaten altijd een beschermende spray of serum. Dit zorgt voor extra bescherming en maakt het haar zacht en glanzend. Gebruik keramische of ionische styling tools, deze beschadigen het haar minder snel. Style extensions met hitteapparaten nooit warmer dan 180graden.

Kan ik de extensions verven?

Het liefst zoeken we natuurlijk een kleur voor je die wel bij je past. Stuur ons daarom gerust een berichtje wanneer de kleur geen match is. Ongebruikte extensions mag je namelijk ruilen. Kijk op onze ruilen & retourneren pagina voor meer informatie.

Wijkt de kleur iets af, is het haar net te warm of te assig? Maak dan gebruik van een kleurshampoo. Dit is een stuk minder schadelijk voor het haar dan verven.

Wil je de extensions toch gaan verven? Laat dit bij voorkeur doen door een specialist. Houd er rekening mee dat de hairextensions van een ander DNA afkomstig zijn en recent al geverfd zijn. Het kan dus voorkomen dat de hairextensions iets anders zullen kleuren dan je eigen haar. Wil je zeker zijn van het juiste kleurresultaat? Verf dan eerst een proefplukje. Verf het echter niet te vaak, je extensions herstellen namelijk niet meer nadat ze beschadigd zijn.

Wij raden het sterk af om de extensions te ontkleuren, bleken of blonderen neem bij voorkeur dan een lichtere tint en verf deze in de gewenste kleur. Of gebruik zilvershampoo om de warme tinten te minderen.

De garantie komt te vervallen zodra de extensions gekleurd, ontkleurd of geknipt zijn.

Kan ik de extensions ontkleuren of blonderen?

Het is niet mogelijk om de extensions te ontkleuren of blonderen. Het haar van de extensions is van nature donker en is daarom recent al een keer ontkleurd en vervolgens in de gewenste kleur geverfd. We raden het daarom sterk af om de extensions nogmaals te ontkleuren. Het blonderen van haar is altijd al een intens proces wat schade aan je haar kan aanrichten. Extensions krijgen daarnaast ook geen natuurlijke voeding meer vanuit de hoofdhuid. Dus nog een keer ontkleuren zal voor de extensions een nog schadelijker effect hebben. Naast dat het haar enorm breekbaar zal worden, komt je garantie ook nog eens per direct te vervallen.

Neem bij voorkeur een lichtere tint extensions en kleur deze in de gewenste kleur met een kleurshampoo of milde spoeling. Of gebruik zilvershampoo om de warme tinten te minderen. Lees bij de volgende vraag meer over het gebruik van zilvershampoo.

Kan ik het haar behandelen met zilvershampoo?

Ja, je kan het haar wassen met zilvershampoo om de warme tinten te minderen. Was altijd eerst alleen een proefplukje (bijvoorbeeld een 1 clips strookje), het haar is van een ander DNA en eenmalig geblondeerd, hierdoor hoeft de zilvershampoo veel minder lang in te trekken dan haren die regelmatig geblondeerd worden. Maak bij voorkeur een badje van water gemengd met zilvershampoo en smeer de zilvershampoo niet direct op de extensions. Zo kan je het kleurproces beter in de gaten houden.

De garantie komt te vervallen zodra de extensions gekleurd, ontkleurd of geknipt zijn.

Klik op onderstaande button voor een uitgebreide uitleg over het wassen van je extensions met zilvershampoo.

Kan ik clip-in extensions laten zetten als weave?

Clip-in hairextensions zijn niet gemaakt om permanent vast te zetten. Krijg je geen genoeg van MLY Hairextensions en wil je ze toch graag 24/7 dragen? Ga dan voor onze Hairwefts. De wefts zijn geschikt om vast te zetten in je eigen haar d.m.v. bijvoorbeeld microrings of verschillende vlechttechnieken.

Hoewel er heel veel klanten zijn die onze clip-in extensions als weave zetten, raden we dit toch echt af. De extensions kunnen hun stevigheid verliezen bij de aanzet zodra je de clips verwijderd. Je garantie komt dan ook te vervallen zodra je de clips verwijderd. De manier van weven en de gradatie is hier dus niet geschikt voor.
meest gestelde vragen over

Bestellen & Betalen

Waarom zijn jullie hairextensions zo goed maar toch goedkoop?

Wij konden zelf maar geen betaalbare hairextensions vinden in Nederland. Veel extensions waren schandalig duur of hadden belachelijk dunne punten of slecht haar. MLY Hairextensions is daarom begonnen met een missie om betaalbare goede extensions aan te bieden. Wij zijn een klein bedrijf, zonder dure panden of dure marketingteams. Gewoon goede hairextensions met veel blije fans die zorgen voor fantastische mond-tot-mond reclame.

Welke betalingsopties zijn er bij MLY Hairextensions?

MLY Hairextensions biedt verschillende veilige en gemakkelijke betaalmogelijkheden, waaronder:
- Achteraf betalen met Klarna
- in termijnen betalen met in3
- iDeal
- Bancontact
- PayPal
- Creditcards VISA & Mastercard.

Kan ik ook achteraf betalen?

Wil je liever eerst de extensions rustig bekijken voordat je betaald? Geen probleem. Kies voor achteraf betalen met Klarna als betaaloptie, ontvang je bestelling en beslis dan wat je wilt houden. Betaal vervolgens het volledige bedrag binnen 14 dagen na verzending.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Betaal je je aankoop liever niet in één keer? Maak dan gebruik van in3: de enige gespreid betaalmethode met 0% rente. In 3 keer betaal je het aankoopbedrag zonder extra kosten. Zo koop je binnen je budget je favoriete product. Het minimale bestelbedrag is € 100,- en het maximale bestelbedrag is € 3.000,-.

Voorafgaand aan de betaling doet in3 een supersnelle gegevenscontrole. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kan je contact opnemen met in3 of kiezen voor een andere betaalmethode.

Hoe werkt het?
Als je kiest voor in3 betaal je het volledige bedrag in drie gelijke delen binnen 60 dagen. Op de dag van je bestelling betaal je het eerste deel via iDeal en wordt je aankoop verzonden. 30 dagen later betaal je het tweede deel en weer 30 dagen later het derde deel. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen. Je ontvangt een mailtje zodra je een nieuwe betaling moet doen. Wel zo makkelijk!

1. Kies & check:
Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

2. 1e betaling & verzending:
Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.

3. 2e & 3e betaling:
Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.

Wil je meer informatie over in3? Bezoek dan: www.payin3.nl.

Waarom is mijn betaling met Klarna afgewezen?

In verband met privacyreglementen kunnen wij vanuit MLY Hairextensions niet zien waarom je betaling is afgewezen. Je aanvraag kan om verschillende redenen zijn afgewezen. Bij een afwijzing krijg je meteen te zien dat je bent afgewezen. De meest voorkomende redenen voor een afwijzing zijn:

Een te hoog leenbedrag voor je inkomen
Als de maandlasten te hoog zijn, kun je misschien je lening niet terugbetalen. In dat geval neemt Klarna je aanvraag niet aan.

Problemen met je aanvraag en gegevens.
Om je aanvraag goed te keuren moet Klarna zeker weten wie je bent. Wanneer je bijvoorbeeld een factuuradres hebt opgegeven waarop je niet geregistreerd bent of wanneer je een andere naam op hebt gegeven dan kan Klarna je aanvraag niet goedkeuren.

Een negatieve registratie bij het BKR
Het kan zijn dat je al een negatieve registratie of aanmerking hebt bij het BKR. Een check bij het Bureau Krediet Registratie is altijd onderdeel van je kredietaanvraag. Dit is wettelijk verplicht. Blijkt daaruit dat je betalingsachterstanden hebt of vorige leningen niet op tijd hebt terugbetaald dan zal Klarna in de meeste gevallen je aanvraag afwijzen.

Voor meer informatie over je afwijzing kan je het beste contact opnemen met Klarna.
meest gestelde vragen over

Verzending & Retouren

Rekenen jullie verzendkosten?

Alle hairextensions worden in Nederland gratis verzonden.

Verzendkosten voor kleine producten zoals losse clipjes of een pony bedragen €2,50.

Zendingen naar België bedragen €3,99.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

LEVERTIJD NL: ~1-2 werkdagen (gratis verzending)
LEVERTIJD BE: ~1-3 werkdagen

Producten op voorraad die voor 16:00 worden besteld, worden op werkdagen doorgaans dezelfde dag verzonden en worden meestal de volgende werkdag geleverd. Met uitzondering van feestdagen en mits er geen complicaties zijn bij PostNL. Tijdens de coronadrukte kunnen de standaard levertijden van PostNL afwijken. 

Voor de meeste pakketten moet je thuis zijn om je bestelling in ontvangst te nemen en vaak is een handtekening vereist.

De levertijd van pre-orders kunnen wisselen.

Ontvang ik ook een trackinglink of track & tracecode?

Op een werkdag voor 16:00 besteld?
Dan ontvang je in de avond al een trackingcode.

In het weekend of na 16:00 besteld?
Dan ontvang je deze in de avond van de eerst volgende werkdag.

Bij pre-orders krijg je de trackingcode zodra je bestelling is verzonden.

Ik heb een verkeerd adres ingevuld

Wij willen er natuurlijk voor zorgen dat je jouw bestelling zo snelmogelijk ontvangt. Zorg ervoor dat je het juiste verzendadres invoert.Als je een fout hebt gemaakt of wat wilt aanpassen, laat het ons zo snelmogelijk weten via Whatsapp: 06-14703421 of info@mly-hairextensions.nl en zoeken samen naar een oplossing.

Alsjouw bestelling al is verwerkt of is verzonden, kunnen we het adreshelaas niet meer wijzigen. Het is de verantwoordelijkheid van de koperom ervoor te zorgen dat zij hun verzendadres correct invoeren. Zorg erdaarom voor dat je het ingevulde adres dubbel controleert, omdat wijniet verantwoordelijk kunnen zijn voor pakketten die zijn verzonden naarhet verkeerde adres dat de koper heeft ingevoerd. Het enige wat wekunnen doen nadat jouw bestelling is verzonden, is wachten om te zien ofhet pakket terug naar ons wordt gestuurd. Nadat wij het ontvangenhebben, kunnen we het pakket naar het juiste adres verzenden. De extrakosten zijn de verantwoordelijkheid van de koper.

Mag ik hairextensions retourneren?

We begrijpen dat het erg lastig is om een juiste haarkleur te kiezen vanaf een scherm. Daarom mag je ongebruikte extensions gerust retourneren mits de elastiekjes niet van de extensions zijn los gemaakt. Je hebt een zichttermijn van 14 dagen. Je hebt dus alle tijd om er rustig over na te denken.

Uiteraard wil je niet een door een ander gedragen set hairextensions kopen en dragen, daarom hanteren we onderstaande retourvoorwaarden met betrekking tot het retourneren van hairextensions. We verzoeken je dan ook om deze voorwaarden goed door te nemen voordat je een bestelling retourneert. Wij bekijken persoonlijk en per geretourneerde set of we de extensions retour kunnen accepteren.

Je mag de hairextensions uit de plastic sleeve halen om de kleur en lengte goed te bekijken, voelen en vergelijken. Toch niet helemaal jouw kleur of lengte? Ongedragen extensions mag je binnen het zichttermijn van 14 dagen gerust retourneren. Om hygiëne te waarborgen zijn elastiekjes aan de set vastgemaakt als seal. Verwijder deze elastiekjes niet totdat je zeker weet dat je de set wilt houden
Sets waarvan de elastiekjes zijn verwijderd, losgemaakt of zelfs herbevestigd kunnen we niet retour aannemen. Zo kunnen we ook garanderen dat jouw extensions nooit door een ander gebruikt zijn. Het haar mag uiteraard niet behandeld, geknipt of geverfd zijn.

Ga naar onze retourenpagina om het retourproces te starten.

Mag ik hairextensions ruilen?

Mocht je een product willen omruilen voor een ander product, dan raden we je aan om het vervangende product zelf te bestellen om vergissingen te voorkomen.

Hoe je een product kan retourneren lees je in de voorgaande vraag en op de retourenpagina.

Wanneer is mijn retourzending verwerkt?

Retourzendingen worden meestal al binnen 5 dagen na ontvangst verwerkt. Bij bijzonderheden binnen maximaal 14 dagen.

Zodra je retourzending is ontvangen en gecontroleerd zullen we je een email sturen ter bevestiging. Ook krijg je bericht over een eventuele terugbetalig of afwijzing van je retour.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op
via 1 van onderstaande kanalen: