hairextensions verzorgen

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van je prachtige MLY hairextensions genieten. Omdat onze extensions van 100% echt haar zijn, moet je ze goed verzorgen. Volg deze haarfijne verzorgingstips en jouw extensions zullen extra lang mooi blijven.

kammen & borstelen

Kam de droge extensions met een tangle teezer, grove kam of extensionsborstel. Kam of borstel 1 strook tegelijk en begin zachtjes onderin depunten met kammen. Werk voorzichtig verder omhoog en kam strook voorstrook. Kam de extensions niet als ze nog nat zijn. Gebruik bij voorkeureen houten extensionsborstel (plastic borstels kunnen je haar statischmaken).

hairextensions wassen

Was de extensions niet te vaak, bij te vaak wassen kunnen dehairextensions sneller droog gaan aanvoelen. Je hoeft ze namelijk nietzo vaak te wassen als je eigen haar. Je eigen haar wordt vettig door detalg- en vetklieren van je eigen hoofdhuid, je clips hebben daar minderlast van. En vooral 's nachts zweet je lichaam, maar dan liggen jouwclip-ins lekker te 'luchten'. Dus was de extensions alleen wanneer hetecht nodig is.

Hoe vaak je ze ‚Äėmoet‚Äô wassen verschilt uiteraard per persoon en gebruik. Beginnen de extensions onaangenaam te ruiken en wil je ze niet te vaak wassen? Hang ze dan gewoon even buiten om te 'luchten' en gebruik bijvoorbeeld een lekker geurende haarolie.
Als het dan toch tijd wordt om de extensions te gaan wassen, gebruik dan bij voorkeur een shampoo voor geverfd of droog haar met verzorgende oli√ęn (zonder sulfaten en parabenen).

1. extensions kammen

Zorg dat er geen klitten in de extensions zitten wanneer je begint metwassen. Borstel of kam ze voor het wassen eerst voorzichtig door met een tangle teezer, grove kam of extensionsborstel.

Kam of borstel 1 strook tegelijk en begin zachtjes onderin depunten met kammen. Werk voorzichtig verder omhoog en kam strook voorstrook.

2. shampoo

Gebruik een shampoo voor geverfd of droog haar met verzorgende oli√ęn en zonder sulfaten en parabenen. Bijvoorbeeld de Luminous Colour shampoo van Maria Nila.

Maak de extensions nat en masseer de shampoo lichtjes van boven naar beneden. Was altijd het haar met de lengte mee. Wrijf nooit de haren langs elkaar en maak geen draaiende bewegingen tijdens het wassen.

3. verzachten

Hairextensions krijgen niet de natuurlijke voeding die je eigen haar krijgt. Het is daarom belangrijk om de extensions extra te voeden en hydrateren met een goede crèmespoeling en op zijn tijd een voedend haarmasker voor die extra moisture boost.
Kam je crèmespoeling of haarmasker zachtjes met je vingers of grove kam door de haren en laat deze inwerken volgens de productomschrijving.

4. uitspoelen

Spoel ten slotte de haren grondig uit met lauw water. Spoel het ook  strook voor strook uit.
Eindig de wasbeurt met koud water zodat de haarschubben sluiten.

Smeer eventueel een klein beetje Arganolie in de nog natte puntjes. Als de extensions gaat stylen met een hitte-apparaat gebruik dan een hittebeschermer zoals de Maria Nila Cream Heat Spray.

drogen & stylen

Dep of knijp de haren zachtjes droog met een handdoek. Maak geendraaiende bewegingen en wrijf de haren niet langs elkaar. Het haar kanmet een föhn of diffuser gedroogd worden. Gebruikhiervoor altijd hitte beschermende producten zoals een spray of serum, zoals de Cream heat spray van Maria Nila

Je kunt het haar gewoon stylen zoals je eigen haar. Gebruik bij hitteapparaten een beschermende spray of serum. Dit zorgt voor extrabescherming en maakt het haar zacht en glanzend. Gebruik bij voorkeurkeramische of ionische styling tools, deze beschadigen het haar mindersnel. Style de extensions nooit met apparaten warmer dan 180graden.

Alle verzorgingsproducten zoals mousse, serums en haarlak etc. kun jegewoon gebruiken. Ook hairextensions zijn gek op kokosolie en arganolie. Gebruik geen producten op basis van alcohol, dit droogt het haarnamelijk uit. Volg bovenstaande verzorgingstips en je kunt langduriggenieten van jouw human hair extensions.

verzorgingsproducten

Maria Nila Luminous Colour giftbox
‚ā¨55,00‚ā¨49,00
Maria Nila Sheer Silver giftbox
‚ā¨55,00‚ā¨49,00