hairextensions verzorgen

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van je prachtige MLY hairextensions genieten. Omdat onze extensions van 100% echt haar zijn, moet je ze goed verzorgen. Volg deze haarfijne verzorgingstips en jouw extensions zullen extra lang mooi blijven.

kammen & borstelen

Kam de droge extensions met een tangle teezer, grove kam of extensionsborstel. Kam of borstel 1 strook tegelijk en begin zachtjes onderin de punten met kammen. Werk voorzichtig verder omhoog en kam strook voor strook. Kam de extensions niet als ze nog nat zijn. Gebruik bij voorkeur een houten extensionsborstel (plastic borstels kunnen je haar statisch maken).

hairextensions wassen

Was de extensions niet te vaak, bij te vaak wassen kunnen de hairextensions sneller droog gaan aanvoelen. Je eigen haar wordt vettig door de talg- en vetklieren van je eigen hoofdhuid, je clip ins hebben daar minder last van. En vooral 's nachts zweet je lichaam, maar dan liggen jouw clip-ins lekker te 'luchten'. Dus was de extensions alleen wanneer het echt nodig is.

Snel een opfrisbeurt nodig? Gebruik dan een leave-in conditioner, zoals de RemySoft blueMax Daily Refresher. Deze ruikt niet alleen heerlij, maar maakt je haar weer glad en verminderd pluis.

Hoe vaak je ze ‘moet’ wassen verschilt uiteraard per persoon en gebruik. Beginnen de extensions onaangenaam te ruiken en wil je ze niet te vaak wassen? Hang ze dan gewoon even buiten om te 'luchten' en gebruik bijvoorbeeld een lekker geurende haarolie.

Als het dan toch tijd wordt om de extensions te gaan wassen, gebruik dan bij voorkeur een shampoo voor geverfd of droog haar met verzorgende oliën (zonder sulfaten en parabenen). Zoals de Eco therapy Revive shampoo voor blondtinten en Luminous Colour Shamoo voor donkere tinten. 

bekijk verzorgingsproducten

 • 1. extensions kammen

  Zorg dat er geen klitten in de extensions zitten wanneer je begint met wassen. Borstel of kam ze voor het wassen eerst voorzichtig door met een tangle teezer, grove kam of extensionsborstel.

  Kam of borstel 1 strook tegelijk en begin zachtjes onderin de punten met kammen. Werk voorzichtig verder omhoog en kam strook voor strook.

 • 2. shampoo

  Gebruik een shampoo voor geverfd of droog haar met verzorgende oliën en zonder sulfaten en parabenen.


  Maak de extensions nat en masseer de shampoo lichtjes van boven naar beneden. Was altijd het haar met de lengte mee. Wrijf nooit de haren langs elkaar en maak geen draaiende bewegingen tijdens het wassen.

 • 3. verzachten

  Hairextensions krijgen niet de natuurlijke voeding die je eigen haar krijgt. Het is daarom belangrijk om de extensions extra te voeden en hydrateren met een goede crèmespoeling en op zijn tijd een voedend haarmasker voor die extra moisture boost.

  Kam je crèmespoeling of haarmasker zachtjes met je vingers of grove kam door de haren en laat deze inwerken volgens de productomschrijving.

 • 4. uitspoelen

  Spoel ten slotte de haren grondig uit met lauw water. Spoel het ook strook voor strook uit.Eindig de wasbeurt met koud water zodat de haarschubben sluiten.

  Smeer eventueel een klein beetje Arganolie in de nog natte puntjes. Als de extensions gaat stylen met een hitte-apparaat gebruik dan een hittebeschermer zoals de Maria Nila Cream Heat Spray.

Extensions drogen & stylen

Dep of knijp de haren zachtjes droog met een handdoek. Maak geen draaiende bewegingen en wrijf de haren niet langs elkaar. Laat het haar bij voorkeur op natuurlijke wijze drogen door de lucht. Hang het haar op of leg het plat op een handdoek. Strijk het haar glad met je handen of een grove kam om knikken en kroes te voorkomen.


Het haar kan ook met een föhn of diffuser gedroogd worden. Gebruik hiervoor altijd hitte beschermende producten, bijvoorbeeld de Cream heat spray van Maria Nila. Je kunt het haar gewoon stylen zoals je eigen haar. Gebruik bij hitteapparaten een beschermende spray of serum. Dit zorgt niet alleen voor extra bescherming maar maakt het haar ook zacht en glanzend. Gebruik keramische of ionische styling tools, deze beschadigen het haar minder snel. Style de extensions nooit warmer dan 180 graden.

Alle verzorgingsproducten zoals mousse, serums en haarlak etc. kun je gewoon gebruiken. Ook hairextensions zijn gek op kokosolie en arganolie. Gebruik geen producten op basis van alcohol, dit droogt het haar namelijk uit. Volg bovenstaande verzorgingstips en je kunt langdurig genieten van jouw human hair extensions.

verzorgingsproducten