hair extensions wassen met zilvershampoo

Zilver, grijs, granny en andere assige blondtinten zijn de trend van dit moment. Met zilvershampoo kan je niet alleen je eigen haarkleur veranderen maar dit werkt ook bij extensions van echt haar. Wil je de warme kleuren minderen, een assige kleurtoon of misschien zelfs een grijstint creëren? Dan kan zilvershampoo mogelijk een oplossing zijn.

extensions wassen met zilvershampoo

Hoe werken clip-in extensions?

Het kan lastig zijn om clip-in hair extensions te vinden die precies matchen met jouw blonde haarkleur. Dus ben jij toe aan een assige of koelere tint en zijn je extensions te geel of warm van kleur? Ontdek nu hoe je zelf met onze zilvershampoo en conditioner, de blonde 100% Indian human hairextensions weer een icy koele gloed kan geven. 

Wat heb je nodig?

Wil jij je blonde hairextensions graag een mooie assige of greylook geven? Volg onderstaand stappenplan voor jouw perfecte astint extensions. 

Benodigdheden:

Human hair extensions

Grove kam

Zilvershampoo

Wasbak of badje/bakje

Haarmasker

Siliconen spray

Handdoek

Stijltang 

Zilvershampoo werkt alleen goed op extensions van echt haar en dus niet op synthetische extensions,  ga daarom altijd voor human hair zoals bij MLY Hairextensions. In dit voorbeeld gebruiken we een Platina blonde set clip-in extensions van MLY Hairextensions en deze wassen we maar 40 seconden. Was per strook en nooit de hele set tegelijk. Virgin hair is eenmalig geblondeerd, hierdoor hoeft de zilvershampoo minder lang in te trekken dan haren die regelmatig geblondeerd worden. Ook kan de inwerktijd per soort extensions verschillen omdat ieder haar van ander DNA afkomstig is. 

Afhankelijk van het gewenste resultaat zal je de extensions langer of minder lang moeten wassen. 

De inwerktijd kan ook per zilvershampoo en extensions verschillen, daarom is het erg belangrijk om altijd eerst een proefplukje te wassen. Je garantie komt te vervallen zodra je de extensions om gaat kleuren. Iedere vorm van omkleuren van je extensions is geheel op eigen risico, en MLY Hairextensions accepteert geen retourzendingen van ontkleurd of gekleurd haar, noch aanvaarden wij verantwoordelijkheid voor ongewenste resultaten.

Het kan lastig zijn om clip-in hair extensions te vinden die precies matchen met jouw blonde haarkleur. Dus ben jij toe aan een assige of koelere tint en zijn je extensions te geel of warm van kleur? Ontdek nu hoe je zelf met onze zilvershampoo en conditioner, de blonde 100% Indian human hairextensions weer een icy koele gloed kan geven. 

Stap 1

Extensions klitvrij maken

Kam de droge extensions met een grove kam of extensions borstel. Kam of borstel 1 strook tegelijk en begin zachtjes onderin de punten met kammen. Werk voorzichtig verder omhoog en kam strook voor strook. Borstel de extensions niet als ze nog nat zijn. 

Smeer nooit de zilvershampoo rechtstreeks op het haar, hierdoor kan het vlekkerig worden. Vul daarom 2 bakjes met lauwwarm water en meng in 1 van de bakjes de zilvershampoo. I

STAP 2

Zilvershampoo klaarmaken

Smeer nooit de zilvershampoo rechtstreeks op het haar, hierdoor kan het vlekkerig worden. Vul daarom 2 bakjes met lauwwarm water en meng in 1 van de bakjes de zilvershampoo. In dit voorbeeld gebruiken wij de Maria Nila Sheer Silver zilvershampoo. Circa 20ml zilvershampoo met 1500ml water. Pas op met heftige zilvershampoos zoals Fanola - no yellow, deze zijn enorm sterk en werken daardoor super snel, maar drogen het haar ook enorm uit. 

Roer even goed door het water zodat de zilvershampoo gelijkmatig gemengd is met het water en ongeveer deze kleur heeft gekregen. 

De inwerktijd van de zilvershampoo kan per soort extensions en shampoo verschillen. Laat daarom je extensions niet te lang in de zilvershampoo weken.  Ze kunnen snel een te grijze of blauwe gloed krijgen. Droog ze bij twijfel eventueel eerst om het eindresultaat te zien

STAP 3

Extensions wassen

Was niet gelijk de gehele set extensions maar was altijd eerst een proefplukje om de gewenste inwerktijd te bepalen. 

Wij wassen in dit voorbeeld de extensions maar 40 seconden. Maak de extensions eerst nat met het lauwwarme water en dip ze daarna in het water met zilvershampoo. Blijf de hairweft continu bewegen in het water zodat de shampoo goed verdeeld in je extensions kan trekken. Zo krijg je een zo egaal mogelijke tint.

De inwerktijd van de zilvershampoo kan per soort extensions en shampoo verschillen. Laat daarom je extensions niet te lang in de zilvershampoo weken. Ze kunnen snel een te grijze of blauwe gloed krijgen. Droog ze bij twijfel eventueel eerst om het eindresultaat te zien.

Door het tonen van de extensions kan het haar dehydrateren en droog gaan aanvoelen, het is daarom belangrijk om de extensions weer een moisture boost te geven met bijvoorbeeld een haarmasker speciaal voor assige haarkleuren van Maria Nila.

STAP 4

Zilvershampoo uitspoelen

Spoel de extensions af door deze weer in het bakje zonder zilvershampoo te dippen en beweeg ook hier de extensions weer geleidelijk door het water totdat de overtollige zilvershampoo eraf is. Of was ze per strook onder de kraan met een zachte straal, houd hierbij altijd de haarschubben naar beneden.

 Leg de extensions bij voorkeur op een handdoek en strijk ze met je handen glad en laat deze een nacht drogen. Of hangt ze op met een extension hanger.

STAP 5

Haar hydrateren

Als je klaar bent met het wassen van de extensions raden we aan om ook een Zilver conditioner en een haarmasker te gebruiken. Door het tonen van de extensions kan het haar dehydrateren en droog gaan aanvoelen, het is daarom belangrijk om de extensions weer een moisture boost te geven met bijvoorbeeld een haarmasker speciaal voor assige haarkleuren van Maria Nila.

Verdeel het haarmasker strook voor strook voorzichtig en geleidelijk over de hairextensions voor de beste voeding. Leg de extensions op een handdoek en kam de extensions zachtjes door met een grove kam zodat het haarmasker perfect is verdeeld.

Laat het haarmasker 5 tot 10 minuten intrekken.

Voor een extra moisture boost van je hairextensions kan je een beetje argan olie in de puntjes verdelen.

STAP 6

Extensions drogen

Was de extensions vervolgens strook voor strook in warm water zodat ze helemaal schoon zijn voordat je de laat drogen. Leg de extensions bij voorkeur op een handdoek en strijk ze met je handen glad en laat deze een nacht drogen. Of hangt ze op met een extension hanger. Bij het drogen met een föhn kan er veel hydratatie verloren gaan en hierdoor voelen de extensions snel droog aan en kan het gaan pluizen.

Voor een extra moisture boost kan je een beetje Argan olie in de puntjes verdelen.

Zodra de extensions droog zijn raden we aan om ze in te sprayen met een vochtinbrengende- of siliconenspray. Siliconen spray hydradeert de extensions waardoor ze weer een mooie glans krijgen en minder snel droog aanvoelen. Siliconen spray is een geweldige aanvulling op je verzorgingsroutine omdat extensions niet de natuurlijke toevoer van oliën krijgen zoals je eigen haar krijgt.

STAP 7

Extra shine!

Zodra de extensions droog zijn raden we aan om ze in te sprayen met een vochtinbrengende- of siliconenspray. Siliconen spray hydradeert de extensions waardoor ze weer een mooie glans krijgen en minder snel droog aanvoelen. Siliconen spray is een geweldige aanvulling op je verzorgingsroutine omdat extensions niet de natuurlijke toevoer van oliën krijgen zoals je eigen haar krijgt. 

In dit voorbeeld gebruiken wij de Maria Nila Cream Heat Spray. Spray geleidelijk over de extensions. Focus met name op het midden en de punten van de extensions. Kam vervolgens het haar zachtjes door om het serum goed te verdelen over de extensions.

Stijl vervolgens het haar met een stijltang (niet te heet!) om de spray in de extensions te sealen. Het kost wat extra tijd, maar je extensions zijn dan wel extra zacht en glanzend. ✨

Et voila!

Ready to rock!

Clip je extensions in en je bent klaar om je nieuwe coole extensions te laten shinen. Wil je tips over hoe je de clip in hairextensions het beste kan plaatsen? Kijk dan op onze pagina Hoe werken clip in extensions?

Gelijk aan de slag?

Bij MLY Hairextensions kan je ook meteen een zilvershampoo, zilverconditioner, zilverhaarmasker en meer bij je hairextensions meebestellen.