Je extensions nieuw leven inblazen ✨

Na enige tijd kunnen je extensions droog aanvoelen, vooral als je veel gebruik maakt van hitte-apparaten, stylingproducten zoals haarspray of als je ze draagt tijdens het sporten of zelfs zwemmen. Met deze tips laten we zien hoe je je extensions weer mooi glad en zacht krijgt. De extensions in het voorbeeld zijn circa 2 jaar oud en worden regelmatig gekruld met de krultang maar zijn ook altijd goed verzorgd.

Wat heb je nodig?


Stap 1 Shampoo

Vul je wasbak of een bak met warm water en voeg de shampoo toe. Roer er een paar keer doorheen zodat de shampoo goed in het water op is gelost. Gebruik bij voorkeur een shampoo voor geverfd of droog haar met verzorgende oliën, zonder sulfaten en parabenen. 
Was de extensions strook voor strook. Dit duurt wellicht iets langer, maar door de stroken 1 voor 1 te wassen krijg je minder snel klitten en wordt het extra goed schoon. Was altijd het haar met de lengte mee. Wrijf nooit de haren langs elkaar heen en maak geen draaiende bewegingen tijdens het wassen. 


Stap 2 Conditioner

Vul je wasbak of bak opnieuw maar dit keer met kokend water en voeg de conditioner toe. Voeg naast de conditioner ook een beetje siliconen spray toe aan het water. Dit geeft het haar extra vocht en glans. Door het kokende water gaan de haarschubben openstaan. Zo kan het haar extra goed de conditioner en siliconen spray opnemen. 
Laat de extensions circa 10 minuten in het water liggen zodat het mengsel goed in kan trekken. 

Stap 3 Haarmasker

Haal voorzichtig de set weer uit het water en leg ze plat op een handdoek. Smeer de stroken 1 voor 1 in met het haarmasker. Kies hierbij een haarmasker die extra vocht toevoegt voor het beste resultaat. Laat het haarmasker circa 30 minuten intrekken. 

Was de extensions vervolgens met koud water. Het koude water zorgt er namelijk voor dat de haarschubben weer sluiten en zo zal het vocht worden ingesloten van de conditioner, siliconen spray en het haarmasker. Ook hier geldt weer dat je het beste de extensions strook voor strook moet wassen om klitten te voorkomen. 

Stap 4 Drogen

Leg je extensions plat op een handdoek. Kam voorzichtig de extensions en begin bij de punten en werk langzaam omhoog om schade te voorkomen. Spray de extensions nog een keer in met de siliconen spray of leave-in conditioner voor die extra moistureboost en laat de extensions een nacht drogen.


Stap 5 Stylen

Wanneer je hairextensions helemaal droog zijn, spray je ze in met een hittebeschermende spray. Naast dat het je haar beschermd voor de hitte, geeft het extra glans. Stijl 1 voor 1 de stroken met een stijltang (op max. 160 graden) zodat de siliconen spray goed in kan sluiten en je bent klaar!