hairextensions wassen met zilvershampoo

Zilver, grijs, granny en andere assige blondtinten zijn de trend van dit moment.
Met zilvershampoo kan je niet alleen je eigen haarkleur veranderen maar dit werkt ook bij extensions van echt haar.
Wil je de warme kleuren minderen, een assige kleurtoon of misschien zelfs een grijstint creëren?
Dan kan zilvershampoo mogelijk een oplossing zijn.

Wat heb je nodig?

Wil jij je blonde hairextensions graag een mooie assige of greylook geven?
Volg onderstaand stappenplan voor jouw perfecte astint extensions. 

Benodigdheden:
 Human hair extensions
Grove kam
 Zilvershampoo
Wasbak of badje/bakje
Haarmasker
Siliconen spray
Handdoek
Stijltang 


Zilvershampoo werkt alleen goed op extensions van echt haar. In dit voorbeeld gebruiken we een Platina blonde set clip-in extensions van MLY Hairextensions en deze wassen we 40 seconden. Virgin hair is eenmalig geblondeerd, hierdoor hoeft de zilvershampoo minder lang in te trekken dan haren die regelmatig geblondeerd worden. Ook kan de inwerktijd per soort extensions verschillen omdat ieder haar van ander DNA afkomstig is. 

Afhankelijk van het gewenste resultaat zal je de extensions langer of minder lang moeten wassen.
De inwerktijd kan ook per zilvershampoo en extensions verschillen, daarom is het erg belangrijk om altijd eerst een proefplukje te wassen. Je garantie komt te vervallen zodra je de extensions omkleurt.

in 7 stappen je extensions wassen met zilvershampoo

1
1
Stap 1 - extensions klitvrij maken

Kam de droge extensions met een grove kam of extensions borstel. Kam of borstel 1 strook tegelijk en begin zachtjes onderin de punten met kammen. Werk voorzichtig verder omhoog en kam strook voor strook. Borstel de extensions niet als ze nog nat zijn. 

2
2
stap 2 - zilvershampoo klaarmaken

Vul 2 bakjes met lauwwarm water en meng in 1 van de bakjes de zilvershampoo. In dit voorbeeld gebruiken wij de Maria Nila Sheer Silver zilvershampoo. Circa 20ml zilvershampoo met 1500ml water. 

Roer even goed door het water zodat de zilvershampoo gelijkmatig gemengd is met het water en ongeveer deze kleur heeft gekregen.

3
3
stap 3 - extensions wassen

Was niet gelijk de gehele set extensions maar was altijd eerst een proefplukje om de gewenste inwerktijd te bepalen. 

Wij wassen in dit voorbeeld de extensions maar 40 seconden. Maak de extensions eerst nat met het lauwwarme water en dip ze daarna in het water met zilvershampoo. Blijf de hairweft continu bewegen in het water zodat de shampoo goed verdeeld in je extensions kan trekken. Zo krijg je een zo egaal mogelijke tint.

4
4
Stap 4 - zilvershampoo uitspoelen

Spoel de extensions af door deze weer in het bakje zonder zilvershampoo te dippen en beweeg ook hier de extensions weer geleidelijk door het water totdat de overtollige zilvershampoo eraf is.

5
5
Stap 5 - haar hydrateren

Als je klaar bent met het wassen van de extensions raden we aan om een haarmasker te gebruiken. Door het tonen van de extensions kan het haar dehydrateren, het is daarom belangrijk om de extensions weer een moisture boost te geven met bijvoorbeeld een haarmasker speciaal voor assige haarkleuren van Maria Nila. 

Verdeel het haarmasker strook voor strook voorzichtig en geleidelijk over de hairextensions voor de beste voeding. Leg de extensions op een handdoek en kam de extensions zachtjes door met een grove kam zodat het haarmasker perfect is verdeeld.

Laat het haarmasker 5 tot 10 minuten intrekken.

6
6
Stap 6 - drogen

Was de extensions vervolgens strook voor strook in warm water zodat ze helemaal schoon zijn voordat je de laat drogen. Leg de extensions bij voorkeur op een handdoek en laat deze een nacht drogen. Bij het drogen met een föhn kan er veel hydratatie verloren gaan en hierdoor voelen de extensions snel droog aan.

7
7
Stap 7 - extra shine! (optioneel) 

Zodra de extensions droog zijn raden we aan om ze in te sprayen met een siliconenspray. Siliconen spray hydradeert de extensions waardoor ze weer een mooie glans krijgen en minder snel droog aanvoelen. Siliconen spray is een geweldige aanvulling op je verzorgingsroutine omdat extensions niet de natuurlijke toevoer van olieen krijgen zoals je eigen haar krijgt. 

In dit voorbeeld gebruiken wij de Maria Nila Cream Heat Spray. Je hebt heel weinig van deze spray nodig, begin eerst met een vingertopje en verspreid dit over het haar. Voeg eventueel meer toe wanneer nodig. Focus met name op het midden en de punten van de extensions. Kam vervolgens het haar zachtjes door om het serum goed te verdelen over de extensions.

Stijl vervolgens het haar met een stijltang om de siliconenspray in de extensions te sealen. Het kost wat extra tijd, maar je extensions zijn dan wel extra zacht en glanzend. ✨

Tadaaaa! 

In dit voorbeeld gebruiken we een Platina blonde set clip-in extensions van MLY Hairextensions en deze wassen we maar 40 seconden. Afhankelijk van het gewenste resultaat zal je de extensions langer of minder lang moeten wassen. De inwerktijd kan ook per zilvershampoo verschillen, daarom is het erg belangrijk om altijd eerst een proefplukje te wassen.  @mlyhairextensions