extensions
verzorgen
verzorgingstips voor
hairextensions van echt haar

hairextensions verzorgen

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van je prachtige MLY hairextensions genieten. Omdat onze extensions van 100% echt haar zijn, moet je ze goed verzorgen. Volg deze haarfijne verzorgingstips en jouw extensions zullen extra lang mooi blijven.


Kammen & borstelen


Kam de droge extensions met een tangle teezer, grove kam of extensions borstel. Kam of borstel 1 strook tegelijk en begin zachtjes onderin de punten met kammen. Werk voorzichtig verder omhoog en kam strook voor strook. Kam de extensions niet als ze nog nat zijn. Gebruik bij voorkeur een houten extensionsborstel (plastic borstels kunnen je haar statisch maken).banner

Hairextensions Wassen

Was de extensions niet te vaak, bij te vaak wassen kunnen de hairextensions sneller droog gaan aanvoelen. Je hoeft ze namelijk niet zo vaak te wassen als je eigen haar. Je eigen haar wordt vettig door de talg- en vetklieren van je eigen hoofdhuid, je clips hebben daar minder last van. En vooral 's nachts zweet je lichaam, maar dan liggen jouw clip-ins lekker te 'luchten'. Dus was de extensions alleen wanneer het echt nodig is.

Hoe vaak je ze ‘moet’ wassen verschilt uiteraard per persoon en gebruik. Beginnen de extensions onaangenaam te ruiken en wil je ze niet te vaak wassen? Hang ze dan gewoon even buiten om te 'luchten' en gebruik bijvoorbeeld een lekker geurende haarolie. Als het dan toch tijd wordt om de extensions te gaan wassen, gebruik dan bij voorkeur een shampoo voor geverfd of droog haar met verzorgende oliën (zonder sulfaten en parabenen).

Stap 1

Zorg dat er geen klitten in de extensions zitten wanneer je begint met wassen. Borstel of kam ze voor het wassen eerst voorzichtig door.

Stap 2

Maak de extensions nat en masseer de shampoo lichtjes van boven naar beneden. Was altijd het haar met de lengte mee. Wrijf nooit de haren langs elkaar en maak geen draaiende bewegingen tijdens het wassen.

Stap 3

Gebruik crèmespoeling en/of een haarmasker, kam deze met je vingers of grove kam zachtjes door de haren en laat deze even inwerken.

Stap 4

Spoel ten slotte de haren grondig uit (wederom van boven naar beneden). Eindig de wasbeurt met koud water zodat de haarschubben sluiten en het haar weer mooi glanst.

banner

Drogen & stylen

Dep of knijp de haren zachtjes droog met een handdoek. Maak geen draaiende bewegingen en wrijf de haren niet langs elkaar. Het haar kan met een föhn of diffuser in het gewenste model gedroogd worden. Gebruik hiervoor altijd hitte beschermende producten zoals een spray of serum. Bijvoorbeeld de Cream heat spray van Maria Nila

Je kunt het haar gewoon stylen zoals je eigen haar. Gebruik bij hitte apparaten een beschermende spray of serum. Dit zorgt voor extra bescherming en maakt het haar zacht en glanzend. Gebruik bij voorkeur keramische of ionische styling tools, deze beschadigen het haar minder snel. Style de extensions nooit met apparaten warmer dan 180graden.

Alle verzorgingsproducten zoals mousse, serums en haarlak etc. kun je gewoon gebruiken. Ook hairextensions zijn gek op kokosolie en arganolie. Maar gebruik geen producten op basis van alcohol, dit droogt het haar namelijk uit. Volg bovenstaande verzorgingstips en je kunt langdurig genieten van jouw human hair extensions.